Det är aldrig för sent för brandtätning

21 december 2021 jonas_olsson

advertorial

Vi lever i godan tro att vi är säkra i våra hem. Så är inte alltid fallet, något som en brand kan komma när man minst anar det och ta med sig allt. Problemet med en brand är just att den sprider sig otroligt snabbt. Många hinner inte reagera alls innan det är för sent. Det är förödande att se familjer som blir av med allt, eller ännu värre att någon tas med i branden. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra mycket. 

För att få in något mer skydd, som ger dig mer tid vid en brand, så behöver du en brandtätning. En brandtätning gör man i väggarna. Man placerar ett brandtåligt material som hjälper till att bromsa och stoppa branden. Även fast inte branden stoppas så ökas er tid att lyckas ta er ut. Brandtätningen kan alltså vara det som räddar era liv, livet är det viktigaste vi har och inget vi bör chansa med. 

 

image

 

Har du ett brandskydd?

Vad har du idag för brandskydd i ditt hem? Bor du i ett nyare hus så har du säkert något. Men bor du i ett äldre hus så är det inte så säkert. Även fast du har brandlarm i taken, som också är väldigt viktiga, så hjälper de inte till att bromsa branden. Har du inget brandskydd idag i ditt hem, se då till att skaffa det. 

Brandtätning kan du med hjälp av experterna sätta in i ditt hem. Ofta använder man sig av stenull som är brandtåligt. Det inte bara isolerar mot branden, utan det hjälper även till att stoppa röken. Det är en viktigt sak som kan komma att handla om liv eller död. Det finns inget att vänta på när det kommer till brandskydd, se bara till att skaffa ett så snabbt som möjligt.

Fler nyheter