Din betalning ska registreras

Home » Din betalning ska registreras

Du har varit ute och handlat, och det absolut snabbaste sättet att klara av betalningen på är förstås lägga upp jämna pengar på disken, ta din vara och säga adjö. Men så lätt ska det inte vara, för tänk om mottagaren av pengarna stoppar dem i fickan. Ve och fasa – det går inte. Nej, betalningen ska registreras (med rätt belopp) och du ska ha kvitto.

Det var antagligen så man resonerade, när man grundlade den ena fabriken efter den andra för att tillverka endast en produkt: kassaapparaten. Bland de första tillverkarna var National Cash Register som presenterade sin apparat 1884. I dag är företaget känt under namnet NCR. Svenska företag var exempelvis Sweda och Hugin.

Sedan de första kassaapparaterna presenterades till i dag har det kommit fram många nya sätt att betala på, och att registrera betalningen. Den enkla apparaten har blivit ett helt kassasystem, där vi kan hitta olika register, terminaler, system och smarta lösningar.

Moderna system

Den kassaapparat som används i ICA passar inte lika bra i frisörsalongen vägg i vägg. Och den som frisören använder fungerar inte på restaurangen på andra sidan gatan. I personalmatsalen föredrar man en helt fjärde variant och i fiskaffären väljer man en annan lösning. När du går på loppmarknader kommer du i kontakt med andra apparater, nämligen de små handhållna terminalerna. Om man på sådana ställen inte föredrar betalning via mobilen.

Som företagare måste det vara besvärligt att välja det perfekta systemet, och därför behövs proffsig hjälp. Många kassasystem kopplar de sålda varorna till lagerbehållningen, vilket gör det lätt att beställa nya varor. Revisorn och Skatteverket tycker att det är genialt när kassaapparaten sammankopplas med ett bokförings- eller faktureringssystem. Där man säljer varor efter vikt är det också praktiskt om vikten överförs direkt till kassaapparaten.

Tänk, att handlare och köpmän verkligen klarade sig med enkla kassaapparater förr i världen!

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Kontakta oss
Scroll to Top