Fest utan besvär

Home » Fest utan besvär

Ah, doften av de deltagande kvinnornas frestande och förförande – men ändå diskreta – franska parfymer får ett fräscht motspel av de friska, nästan citrusaktiga eau de toilet’er som många av männen använder. Ett diskret sorl från glada och förväntningsfulla gäster ackompanjerar de mjuka tonerna från dolda högtalare. Helt i takt med konventionerna hörs också ett dovt murrande från en hårt arbetande köksfläkt, som gör allt för att suga ut röken från de rökande gästerna som samlats i köket.

Ljudet av klirrande glas, klapprande bestick och skrapande stolar hörs oavbrutet. Plötsligt hörs ett högt fnitter som strax överdövas av ett grovt men varmt skratt från ett par manliga gäster. Stämningen är hög, och det dröjer inte länge förrän värdinnan skamrosas för sin konst att hantera de högklassiga råvarorna. En ren trollkarl med grytor och pannor, säger man – även om det är en kvinna.

Men gästerna skulle bara veta, tänker hon och sänder en tacksamhetens tanke till det man kallar företagscatering i Stockholm. För i själva verket har hon inte gjort särskilt mycket, annat än att duka bord och skapat plats på köksbänkarna för maten, som hon har beställt. Jo, hon (och förstås också mannen) har skaffat blommor, sörjt för bordskort och valt lämpliga drycker till maten.

Idén till att skaffa mat utifrån kom maken med. Han hade varit till ett arrangemang på företaget, där han arbetar, och där hade all mat kommit utifrån. De hade till och med sänt en kock och medverkat till att skaffa serveringspersonal. På så sätt hade alla deltagare möjlighet att njuta av firmafesten, också de som arbetade i företagets matsal.

Det var ju smart, och de skulle genast provas under privata former. Allt blev levererat som det skulle, och en kock såg till att varken kvinnan eller hennes make behövde gå ifrån sina gäster för att röra i en kastrull eller lägga upp på serveringsfat. Men man hade inte beställt serveringspersonal. Lite kunde man väl själv göra …

Jo, det var en lyckad fest.

 

 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Kontakta oss
Scroll to Top