Har du koll på vad en positionsgivare är?

Vad tusan är egentligen en positionsgivare? Ja, antagligen vet du svaret eftersom du sökt på just detta på nätet och därför trillat in på den här sidan. Kan du kanske besvara frågan istället? För gemene man har säkert ingen aning vad en positionsgivare kan vara.  

Kan det kanske vara en fotbollstränare? En fotbollstränare bestämmer ju vilka positioner spelarna ska spela på och hur positionerna ska vara formerade. Det är tränaren som bestämmer. Alltså borde han eller hon vara en positionsgivare. Tränaren ger positionerna till spelarna.  

 

Reservdelar för droider

Naturligtvis definieras inte en positionsgivare som en fotbollstränare. Men det är kul att leka lite med ordet och vara kreativ i hur det går att tolka begreppet i fråga. Nu har du fått ha ditt roliga. Låt oss nu försöka ta reda på vad en positionsgivare egentligen är.  

Söker man på “vad är en positionsgivare” på nätet föreslår Google att det är någonting som placerar ett föremål i förhållande till vad som kallas referenspunkt, eller nollpunkt. Blir du klokare av det? Om inte så bör du inte titta på vad bildsökningarna föreslår. Bildresultaten ser nämligen snarare ut som reservdelar till R2D2 från Star Wars än någonting som anger positionen på ett föremål.  

Du har bäst koll själv

Förmodligen behöver du som sagt ingen förklaring på vad en positionsgivare egentligen är. Vilket kanske är tur, för du kommer ändå inte få någon bra definition i den här texten. En sökning på “positionsgivare” ger faktiskt inte så många träffar på Google. Det borde tyda på att det är ett ganska ovanligt fenomen och går under radarn. Lite som att “den som vet, den vet”.  

Ärlig talat, du visste antagligen exakt vad du var ute efter när du letade efter en positionsgivare. Så varför tillåter du dig att bli förvirrad av den här texten? Det kan nog garanteras att du inte blivit särskilt klokare.