Hyra istället för att anställa

Home » Hyra istället för att anställa

Det tycks bli allt vanligare att organisationer hyr in yrkespersoner istället för att anställa. Fördelarna är många. Ibland kan det vara svårt att bestämma en lämplig sysselsättningsgrad för en anställning. Behovet kan variera under året, kanske till och med från en vecka till en annan. Då kan man istället hyra in en person som gör jobbet under en avgränsad period. Man slipper då uppsägningstider, arbetsgivaravgifter och så vidare. Vill man kan man ju, om det finns möjlighet, hyra in samma person, eller fåtal personer, som återkommer i olika uppdrag. På så vis uppnås kontinuitet trots att man inte anställt någon.

 

Vanliga yrkesgrupper

Konsultuppdrag utförs ofta av exempelvis socionomer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och chefer. Att jobba som konsult ter sig passa tämligen väl för dessa yrkesgrupper. För att jobba som konsult ska man helst ha en lång och/eller bred erfarenhet av sitt yrke. Det ställs således höga krav på de konsulter som anställs via en konsultfirma alternativt registreras genom eget företag. 

Socionomer som tar uppdrag som konsult har exempelvis ofta erfarenhet av myndighetsutövning samt erfarenhet av jobb inom socialtjänsten. Som konsulterande chef har man naturligtvis stor erfarenhet av ledarskap. En konsultfirmas kund ska kunna känna sig trygg med den konsult som väljs ut.  

Flexibilitet i arbetet

Oavsett om man är intresserad av att själv jobba som konsult, eller om man inom sin organisation funderar på att anlita en konsult, så kan man till exempel kika här: https://tecreacare.com/. Te Crea Care är ett konsultföretag som hjälper till att rekrytera konsulter inom vård och omsorg. 

Flexibiliteten i att arbeta som konsult gör att allt fler väljer att arbeta på detta sätt, vilket i sin tur torde bidra till att vård- och omsorgssektorn blir en lite lyckligare plats för alla inblandade. Trivs man med sitt arbete och sina arbetsvillkor, så gör man också ett bättre jobb.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top