Ibland behövs en tillfällig revisor

Home » Ibland behövs en tillfällig revisor

Många företag har en fast revisor som besöker dem några gånger om året. Stora företag behöver ofta mycket hjälp med bland annat årsbokslut, skatteplanering och deklaration. Men många småföretag behöver inte längre ha en revisor, eftersom lagen har ändrats. Bokföring, bokslut och deklaration sköts oftast av en rutinerad person som klarar av de flesta av dessa arbetsuppgifter. Men så ibland dyker det upp något extra, en stor affär, en penningplacering eller något nytt inom verksamheten, och då kan man behöva en tillfällig revisor. Då kan man hyra en från ett bemanningsföretag.

 

Extra kompetens hyrs in vid behov

När det helt plötsligt krävs juridisk kompetens, när det gäller avtalstvister eller personal ska sägas upp, är en tillfällig revisor en bra resurs. Det gäller också när företag ska slås samman, startas eller avvecklas. Det är stora händelser för ett företag, och då behövs hjälp utifrån. Vid till exempel årsbokslut och finansieringsfrågor är det viktigt att allt sköts på rätt sätt. Det är bra att anlita en extern kraft, till exempel en Revisor i göteborg, som kontrollerar att allt är riktigt. Speciellt när man skriver avtal eller ska lämna stora offerter är det bra att kolla upp alla villkor en extra gång, så att man inte glömmer eller missar något väsentligt.

 

 

Slimmad organisation

Det är kostnadseffektivt att inte ha för många anställda. Ofta är företagens organisation slimmad, det vill säga att den ordinarie personalen ska hinna med det mesta och täcka upp för varandra vid sjukdom och semester. Ibland kan det bli mycket stressigt, speciellt när det ska redovisas moms, skatter och arbetsgivaravgifter. Myndigheterna väntar inte, utan alla deklarationer och inbetalningar ska skickas in i tid, annars får man betala extra avgifter och dröjsmålsräntor. Om personalen får influensa, eller är ovanligt stressade, är det bra att kunna hyra in en revisor när man behöver kompetent hjälp snabbt.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Scroll to Top