Njut av sommarvärmen med en dubbel altandörr

När du installerar en dubbel altandörr får du samtidigt en möjlighet att öppna upp mot trädgården och skapa en samhörighet med naturen utomhus. Även om du väljer dörrar som mestadels är täckta, eller är helt täckta, så gör öppningsbarheten att du kan skapa större och friare ytor. Kanske sätter du även ett tak över din altan och skapar därmed ett uterum som gör att du kan förlänga dina kvällar ute i goda vänners lag.

 

Glasdörrar mot trädgården

Om du väljer ett parti med både altandörrar och fönster vid sidan om så kan du öppna upp ditt hem på ett modernt och lyxigt sätt. Under vintertid kan du njuta av värmen inomhus och av att se snön sakta falla och samlas på utsidan, medan du sommartid kan öppna upp helt mot trädgården. Få delar av ett hus är så efterlängtade som dubbla altandörrar, ändå är det få som väljer att bygga sina hus på det sättet. 

Men på senare år har det blivit mer och mer vanligt att ha stora glaspartier, där vissa partier är öppningsbara. Till skillnad från skjutpartier kan du få ett mer stilrent parti genom att sätta dubbla altandörrar. Något som ger hemmet ett mer genomtänkt och permanent utseende.  

 

 

Med eller utan spröjs

Dubbla altandörrar som är helt i glas går att få med eller utan spröjs, helt enligt din egen smak. För att få en enhetlighet bör du välja det alternativ som du har på dina fönster. Det vill säga om du har spröjs på dina fönster så ska du även välja det på dina helglasade dörrar. Idag har det blivit mer och mer vanligt att använda spröjs på såväl fönster som dörrar när det rör sig om glaspartier av mindre format. Med spröjsen får du en mjukhet och en mysfaktor i stället för ett modernare uttryck.