Skapa din egen affisch

Home » Skapa din egen affisch

Drömmer du om en speciell affisch att pryda väggen med, hemma eller på kontoret? Du vet exakt hur den skulle se ut, vad den skulle föreställa och vad som skulle stå på den, men du har (hittills) inte lyckats hitta någon shop (varken i fysisk butik, eller på nätet) som säljer den? Då kan ett alternativ vara att själv skapa din egen drömaffisch!

Beroende på vad du känner dig duktig inom för teknik finns naturligtvis olika alternativ när du ska skapa din affisch. Första frågan att ta ställning i är om du vill att den ska tillverkas för hand, analogt, eller om du ska göra den digitalt i datorn. Eller, varför inte en mix? Kanske ett fotografi med handskriven text på, eller en grafisk text med små tecknade blyertsfigurer i kanterna? Bara fantasin sätter gränser. Det här handlar om kreativitet och uttryck, och det finns inga rätt och fel. Jag skulle nästan vilja drista mig till att säga att det inte heller finns något fint och fult. Detta när det gäller all konst. Det finns, så att säga, bara upplevelser. Upplevelser och intryck av de olika bilder, texter, ljus och stämningar som konsten vill förmedla. 

Vill du ha ett citat på din affisch men inte riktigt vet vilket, finns det på nätet oändligt med inspiration. Du vet kanske någon författare som du tycker mycket om? I så fall kan du söka på hans eller hennes namn, så kommer säkerligen en drös med fina förslag upp, och du kan välja något som passar just dig. Typsnittet du sedan väljer är av yttersta vikt. Testa många olika innan du bestämmer dig! Kanske vill du ha ett modernt typsnitt om du citerar en medeltida munk? Eller ett medeltida typsnitt om du citerar en samtida pop-idol? Kontraster är alltid roligt och spännande! Scanna in bilder eller illustrationer du gjort för att kunna leka med dem i datorn! Bibliotek har ofta scanner som är gratis att använda. 

Du kan leka med din affisch med typsnitt och andra grafiska element i program som till exempel inDesign eller dylikt. Där kan du också skriva in det format som passar dig. Ett vanligt format på affisch är till exempel 150 cm x 70 cm, men du kan också mäta någonting du har hemma som du tycker är i bra storlek. När du valt storlek och känner dig nöjd med din design ska du omvandla filen till en pdf. Glöm inte att välja så att den färdiga filen har med skärmärken. Alla tryckerier behöver inte skärmarkeringar, men det kan vara bra att skicka både en fil utan och en med, för säkerhets skull. För nu är det alltså dags att skicka ditt alster till tryckeri! Bor du i Småland är tryckeri i Växjö ett bra alternativ. Mejla eller ring tryckeriet när du skickat iväg din tryckfil så att de kan bekräfta att den är tillräckligt högupplöst och dylikt, så att de kan garantera att slut produkten blir högkvalitativ. De flesta tryckerier har inte alltför lång leveranstid, och du kan räkna ofta med att få din affisch efter bara någon vecka!

 

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Kontakta oss
Scroll to Top