Undersökningar ger kundanpassade produkter

Home » Undersökningar ger kundanpassade produkter

Det står mycket pengar på spel om man lanserar en ny produkt och det visar sig att ingen vill köpa den. Likaså är ett tjänsteföretag beroende av att kunderna tycker att de får valuta för sina pengar.

Panelundersökningar görs för att kolla upp vad folk tycker om eller ogillar, vad som är populärt och vad kunderna önskar sig av en vara eller en tjänst. Genom att vara förutseende och göra en undersökning av folks åsikter, kan man marknadsanpassa sitt utbud så att kunderna blir nöjda. 

Många metoder för undersökning

Det finns företag som sysslar på heltid med marknadsundersökningar. Att anlita dem för att undersöka vilka chanser en produkt har att sälja bra är en väl investerad slant. Man kan säga att det vore oansvarigt att inte kolla upp detta innan man sätter igång med tillverkningen.

Det finns flera olika metoder att göra undersökningar på så att man får både bredd och djup. Man kan fråga folk på gatan, skicka ut enkäter, intervjua folk på telefon eller göra en marknadsundersökning bland befintliga kunder. Ute i samhället finns det många grupper, klubbar och föreningar, och där kan man också ställa frågor till folk. Länktips: http://www.exquiro.se/ 

Uppmärksam på kunders önskemål

Ett sätt att kolla vad folk tycker är att i efterhand fråga dem hur de blev bemötta på bilverkstaden, kundtjänsten eller av reseguiden. På så vis kan företagen kolla hur personalen sköter sig, men man får också värdefull information om kundernas behov och önskemål.

Vad saknade du, och vad hade du velat ha mer av, det är några av frågorna man ställer. Låt ett professionellt företag hjälpa dig med dina panelundersökningar, så får du ett mer tillförlitligt resultat. Dessutom har du en oberoende observatör, som kan ge dig klara besked om hur dina kunder blir bemötta eller vilka produkter som står högst i kurs.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Kontakta oss
Scroll to Top