Vad gör en vakuumpump?

Home » Vad gör en vakuumpump?

En vakuumpump tar bort trycket i ett slutet system och minskar det i jämförelse med det tryck som finns utanför den. Lufttrycket skiljer sig från olika platser i världen så kan det också variera hur mycket kraft vakuumpumpen behöver för att sänka trycket, beroende på om man är högst upp på Himalaya eller på Hawaii.

Denna typ av pump är ideal inom tillverkningsindustrin, utöver en tystare arbetsmiljö bidrar den med en renare tillverkning genom att hålla riskerna för kontaminering av olja minimal, genom dess torrteknik. De är underhållsfria och kan uppnå 0,005/0,001 MBAR med så låga ljudnivåer som runt <55DB(A).

 

Energisnål vakuumpump som använder torr pumpteknik bidrar med mycket 

En vakuumpump används av många företag och inom många branscher idag, särskilt inom tillverkningsindustrin, för att skapa ett sänkt tryck. 

Genom att investera i en vakuumpump som använder torrteknik kan företag skapa en klimatsmart och energisnål industrimiljö. De är också väldigt tystgående och lätta att installera så på det viset är de också en bidragande faktor till en bättre arbetsmiljö med minskat buller. Tidigare vakuumpumpar på marknaden har inte varit så energibesparande som de som finns idag, och särskilt low energy dry pump.  De sänker kostnaderna och höjer företagets driftsäkerhet, två avgörande faktorer för väldigt många industrier och företag idag. 

 

 

Hitta en leverantör i framkant

För att köpa en energisnål torr vakuumpump som håller kostnaderna nere kan lösningen vara att googla efter olika företag som har hög kompetens och erfarenhet av produkten. En fördel kan också vara om man har flera olika storlekar och typer av vakuumpumpar att välja på till exempel som på https://www.advancedvacuum.se/pages/semi

Ett företag och en tillverkare kan med lätthet ligga i framkant inom områden såsom energieffektivitet och kostnadseffektivisering genom inköpandet av en energisnål torr vakuumpump. Den typen av investering ger en smartare industriell miljö med ren drift och besparar människors hälsa, miljön och företag kostnader genom energisnålhet, ökad driftsäkerhet och låga decibeltal.

Onlinesalg ApS
Gammel Køge Landevej 55
DK-2500 Valby
Tlf. +45 44 40 40 65
CVR 33640684

Kontakta oss
Scroll to Top